Omgeving

De omgeving van de boerderij ’t Olde Seesink

De boerderij met de bijbehorende grond behoorde tot ’t Goet Seesink in de buurtschap Binnenheurne dat tegenwoordig behoort tot gemeente Oude IJsselstreek. In de omgeving zijn mooie natuurgebieden en landschapselementen te vinden. Daardoor is de Oude IJsselstreek bij uitstek geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten. Op een aantal plaatsen zijn (gemarkeerde) routes te vinden. Zoals:

 • Wandelroute Idink Nibbelinkbos

  Een wandelroute van 2,2 of 5,4 km door het 100 ha. grote IdinkNibbelinks-bos, waarvan een deel tot ’t Goet Seesink behoorde en de Seesinkbeek stroomt.

 • De boerderijterrassenfietsroute

  Deze route leidt over niet-alledaagse paadjes door de omgeving van Sinderen, Voorst en Aalten in de Achterhoek. Ze voert langs drie boerderijterrassen en heeft een totale lengte van ongeveer 50 km waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de Seesinkvloetstraat.

 • Poelenpad

  Poelen zijn stilstaande watertjes in het landelijk gebied. Vroeger werden poelen gegraven om het vee van drinkwater te voorzien. In deze omgeving spreekt men van oudsher van kolken. De fietsroute gaat langs poelen in het gebied tussen Dinxperlo en Varsseveld en de lengte is ongeveer 20/36 km via de Seesinkvloetstraat.

 • Pleisterplaats fietsroute

  Deze route gaat langs een zestal pleisterplaatsen en heeft een lengte van ongeveer 43 km. De Seesinkvloetstraat maakt deel uit van de route.

 • Sinderens Kerk- en Fietspaden

  In de omgeving van Sinderen waren vroeger vele onverharde paden die de functie hadden van kerken- en landbouwpaden. Vele zijn hiervan verdwenen. De Vereniging voor het Sinderens Belang heeft het plan opgevat om deze paden te herstellen. Hiervoor is de Stichting kerk- en fietspaden opgericht. Het gaat daarbij ook om de aanleg van nieuwe fiets- en wandelpaden. Eén van de paden loopt door het IdinkNibbelinks-bos en langs de Seesinkbeek.

 • Beleef het landleven

  Sinderens Belang organiseerde een naambordenactie voor boerderijen in het werkgebied van de vereniging. Bewoners van de boerderijen en huizen die ver van de weg liggen konden meedoen. Zo staan er sinds april 2016 bij ruim 60 boerderijen, waaronder de boerderij Nieuw-Seesink, een bordje met de naam en vaak het bouwjaar er bij. Samen met de stichting  Achterhoek Toerisme en Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW is vervolgens een route uitgezet van ongeveer 29 km. Deze route met informatie is gebundeld en gepresenteerd in een cultuurhistorisch boekje Beleef het landleven.

wapen oude ijsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek
De gemeente Oude IJsselstreek is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is op 1 januari 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling van de opgeheven gemeenten Wisch en Gendringen. De gemeente Wisch bestond tot 1 januari 2005 uit de kernen: Bontebrug, Heelweg-Oost, Heelweg-West, Silvolde, Sinderen (gedeeltelijk), Terborg, Varsseveld (gemeentehuis) en Westendorp. Gendringen was een zelfstandige gemeente aan de grens van Duitsland.

Fiets en wandelroutes zijn te verkrijgen bij de VVV ter plaatse.