Historie

Voordat het volledige achterhuis van de boerderij in 1971 door brand verloren ging zag de boerderij er uit als op de volgende afbeeldingen.

olde seesink

Op deze oude afbeeldingen heeft de voorgevel van de boerderij ’t Olde Seesink een voordeur welke in 1956 is vervangen door een raam. De deur is later gebruikt als deur voor de jongveestalling. Op de eerste verdieping zijn twee ramen.

olde seesink
olde seesink

De foto is gemaakt in 1965.

De foto is gemaakt voor de brand in 1971.

Dankzij iemand, die in 1944 tijdelijk op de boerderij verbleef, is het anno 2008 mogelijk gebleken, nog aan te geven hoe de boerderij destijds was ingericht.
Via de deur aan de voorzijde, welke in 1956 bij een verbouwing is vervangen door een raam, kwam men in een halletje dat toegang gaf tot een slaapkamer en een keuken, welke tevens als woonkamer diende. Als je de boerderij vanaf de achterzijde binnen kwam stonden de melkkoeien rechts met daarachter, meer naar het woonhuis toe, een klein kamertje met water en een pomp voor het drinkwater voor de koeien. Boven de koeien was een opslagplaats voor stro. Links was de paardenstal met daarnaast een toilet, waar zo nu en dan een paardenkop naar binnen keek. Tussen het toilet en het woonhuis waren de varkenshokken; waarvan er toen één gebruikt werd voor de opslag van het graan. De varkenshokken waren via een deur van af de deel bereikbaar.

olde seesink

De deur aan de rechterzijde van het achterhuis gaf eveneens toegang tot de varkenshokken.
Daar bevond zich ook het opkamertje waar de knecht zijn slaapplaats had.

varkens

Op de afbeelding, van na 1945, grazen enkele schapen in de boomgaard tussen het kippenhok en het woonhuis. Een boomgaard met appels, peren, kersen en notenbomen.

goet seesink

Hier staan op de achtergrond de peppels (populieren) die de maker van de foto in 1944 heeft helpen planten tussen het pad en de Seesinkbeek. Gezien vanaf het pad bij het woonhuis. De paal rechts staat op het bleekveldje en dient voor de drooglijnen.

koeien

Op de afbeelding staan de koeien op het stro in de deel achter het woonhuis. De foto is gemaakt na 1945.