’t Goet Seesink

goet seesink

’t Goet Seesink met van links naar rechts Nieuw Seesink, ’t Olde Seesink en NJ-Seesink.

’t Goet Seesink is het gebied rondom de boerderij ’t Olde Seesink. Het bestond voor een zeer groot deel uit bos en omvatte 200 jaar geleden ook alle grond van de tegenover liggende boerderij de Poldert met het er achter liggende stuk grond, dat voor een camping is gebruikt en een deel van het Idinkbos. Ook de grond van de twee boerderijen Nieuw Seesink aan de noordzijde, dat later werd afgesplitst, maakte er deel vanuit. Alles behoorde tot 1875 als ‘t Goet Seesink (of Seesinck) tot de bezittingen van ‘het Hoog Graaflijk Huis Bergh, Van Zijne Doorluchtige Hoogheid Den Souvereine Vorst Van Hohen Zollern Sigmaringen Graaf van den Bergh enzovoorst enzovoorst enzovoorst’. De pachters hielden zich vooral bezig met de ontginning van het gebied.

Daarnaast werden ook nog andere stukken grond gepacht zoals het Spekslag, de Nagelstede, Nibbelingslag en Heijdenkamp.

Ploegen op ’t Goet Seesink

De kaart met in het lichtblauw de Seesinkbeek is gebaseerd op een kaart uit deze atlas van Huis Bergh met ’t Goet Seesinck omstreeks 1754.

Een overzicht van ’t Goet Seesink met de Seesinkbeek, de Seesinkvloetstraat met op de achtergrond de boerderijen Ni-j Seesink, ’t Olde seesink, Nieuw Seesink.

Een overzicht van ’t Goet Seesink met de Seesinkbeek langs het Idinkbos.

Kaarten over de periode van 1850 tot en met 2011.

harterinkdijk

Uitzicht op een deel van ’t Goet Seesink.